۱۹ آذر ۱۳۹۷، ۱۱:۲۲

گزارش مهر از سیستان و بلوچستان؛

مشکلات جانبی «قاچاق سوخت» برای مردم/ سهمیه برای برخی کفاف نمی دهد

مشکلات جانبی «قاچاق سوخت» برای مردم/ سهمیه برای برخی کفاف نمی دهد

زاهدان - سهمیه بنزین برای خودروها در سیستان و بلوچستان چند ماهی است کاهش پیدا کرده اما نه تنها مشکل قاچاق سوخت حل نشده، بلکه بر مشکلات مردم این استان افزوده هم شده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- فرشته بامری: موضوع کاهش سهمیه سوخت خودورها در حالی در استان سیستان و بلوچستان در چند ماه اخیر عملی شد که به نظر می رسد مسئولان امر بدون در نظر گرفتن جغرافیای هر منطقه نسخه ای واحد برای همه کشور پیچیده اند.

در چند ماه گذشته سهمیه سوخت رانندگان استان سیستان و بلوچستان از ۴۰۰ لیتر در ماه به ۲۰۰ لیتر کاهش پیدا کرده است بدون اینکه بعد مساحت و شرایط آب و هوایی این منطقه در نظر گرفته شود که این موضوع موجبات نارضایتی افرادی که به واسطه شغل شان و نبود چرخه حمل و نقل عمومی مناسب در این استان مجبور به طی مسیر های طولانی به صورت روزانه هستند را فراهم کرده است.

افشین شهنوازی، یکی از شهروندان شهرستان خاش در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: به واسطه شغلم هر روز مسیر خاش تا روستای محل تدریسم که فاصله زیادی است را با ماشین شخصی طی می کنم.

وی با اشاره به اینکه با توجه به بعد مسافت متاسفانه سهمیه ۲۰۰ لیتر بنزین اختصاصی پاسخگوی نیاز ما نیست، ادامه داد: مساحت بین بخش ها و شهرهای استان سیستان و بلوچستان بسیار زیاد است که این موضوع قطعا در زمان تعیین سهمیه سوخت مورد توجه قرار نگرفته است.

نارضایتی رانندگان مسافربر شخصی از سهمیه تعیین شده برای خودروها

علی کرد یکی از رانندگان درون شهری در شهر زاهدان نیز با ابراز گلایه از کاهش سهمیه سوخت گفت: سهمیه سوخت تعیین شده ۲۰۰ لیتر در ماه در ۱۰ روز اول ماه به پایان می رسد و ما در بقیه ماه حتی برای مصرف شخصی خود هم سوخت نداریم.

وی خواستار افزایش سهمیه سوخت رانندگان شد و افزود: من مجبور هستم برای امرار معاش بنزین آزاد خریداری کنم و گاها یگ گالن ۲۰ لیتری بنزین را به قیمت بسیار بالا هم خریداری کرده ام.

مسئولان با کاهش سهمیه بنزین می خواهند از قاچاق جلوگیری کنند در حالی که باید برای تحقق این امر حساب قاچاقچیان از مردم جدا شودوی ادامه داد: دولت برای مقابله با قاچاق سوخت باید به گونه ای تصمیم گیری کند تا افرادی که از این طریق امرار معاش می کنند متحمل خسارت نشوند و یا بیکار نشوند.

این شهروند زاهدانی گفت: مسئولان با کاهش سهمیه بنزین می خواهند از قاچاق جلوگیری کنند در حالی که باید برای تحقق این امر حساب قاچاقچیان از مردم جدا شود.

کاهش سهمیه سوخت موجب نگرانی مردم شده است

کاهش سهمیه سوخت و شایعه کمبود بنزین در فضای مجازی بر نگرانی های این روزهای مردم سیستان و بلوچستان افزوده و موجب ایجاد صف های طولانی در پمپ های بنزین شده است.

از سوی دیگر با توجه به اینکه این صف ها در برخی شهرهای استان سیستان و بلوچستان از عرض چند خیابان هم می گذرد به شدت موجبات نارضایتی مردم و اهالی آن منطقه را فراهم کرده است.

مهدی آتش افروز یکی از شهروند ایرانشهری با ابراز گلایه از صف های طولانی بنزین در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: این روزها تصمیمات بدون تدبیر در حوزه سوخت زندگی عادی مردم را مختل کرده است.

وی افزود: این اقدام رفت و آمدها را محدود کرده و سبب شده تا افراد برای صرفه جویی سوخت حتی نتوانند بر طبق آداب و رسوم خود برای دیدن اقوام و پدر و مادر خود از شهری به شهر دیگر سفر کنند و با این اوضاع باید سفر و دید و بازدیدها را هم کنار بگذاریم.

وی ادامه داد: اگر دولت می خواهد با پدیده قاچاق سوخت مقابله کند باید راه را بر تانکر های سوخت و قاچاقچیان واقعی ببندد.

گلایه مردم سیستان و بلوچستان از عدم فعالیت ۲۴ساعته پمپ های بنزین

از سوی دیگر برخی سکوهای بنزین در شهرهای استان سیستان و بلوچستان تنها در طول روز فعالیت می کنند و با تاریک شدن هوا از خدمات دهی به مردم خودداری می کنند.

محمد بلوچ یکی دیگر از شهروندان ایرانشهری در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: ما خواستار ۲۴ساعته شدن فعالیت سکوهای سوخت در شهرستان های استان هستیم زیرا متاسفانه فعالیت برخی سکوهای سوخت و پمپ های بنزین فقط به صورت روزانه است و وقتی شب ها نیاز به سوخت پیدا می کنیم پمپ ها تعطیل هستند.

وی ادامه داد: شرکت فرآوردهای نفتی چابهار و زاهدان باید به گونه ای عمل کنند که دسترسی مردم به سوخت تسهیل پیدا کند.

البته این اوضاع نابسامان سوخت در چند ماهه اخیر موجب شده تا جلسات و کارگروه های مختلفی پیرامون مشکلات سوخت در استان سیستان و بلوچستان برگزار شود که ظاهرا تاکنون هیچ کدام نتیجه بخش نبوده است.

مصرف بنزین در سیستان و بلوچستان ۳۲ درصد رشد داشته است

خسرو خلیلی معاونشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه‌ زاهدان در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: سال گذشته ۴۱۳ میلیون لیتر بنزین از طریق سکوی های بنزین در استان سیستان و بلوچستان توزیع شده که این رقم در سال جاری ۳۲ درصد رشد داشته و تا فقط این لحظه ۵۴۷ میلیون لیتر بنزین در استان توزیع شده است.

وی گفت: ارزان بودن سوخت در ایران سبب شده تا به عنوان محصولی صادراتی به کشورهای همسایه قاچاق شود و تبعات این معضل به جامعه تسری پیدا کرده است.

تکمیل کردن شبکه گاز رسانی راه حل اصلی مشکل سوخت در سیستان و بلوچستان اسخلیلی با اشاره به اینکه تکمیل کردن شبکه گاز رسانی راه حل اصلی مشکل سوخت در سیستان و بلوچستان است، ادامه داد: باید شبکه لوله گذاری گاز در شهرهای استان هر چه سریعتر به اتمام برسد و گاز جایگزین نفت سفید شود.

وی تصریح کرد: البته برای برخی خرده فروشان نفت، گاز و بنزین نیز مجوز صادر شده تا به چرخه توزیع بپیوندند و بر کیفیت خدمات افزوده شود.

معاون بازرگانی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه‌ زاهدان از افزایش تقاضای سوخت در سیستان و بلوچستان خبر داد و بیان کرد: هجوم کارت های مهاجر به این استان نیز از جمله دیگر عوامل افزایش تقاضای سوخت است.


 ۱۵۶ هزار کارت سوخت متخلف در سیستان و بلوچستان باطل شده است

محمد محبی، دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز سیستان وبلوچستان در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت:  صدور کارت هوشمند سراسری به عنوان یکی از راهکارهای مشکلات مطرح شده در دست اجرا است.

وی افزود: یکی از دلایل افزایش مصرف سوخت در سیستان و بلوچستان، ورود کارت های سوخت مهاجر از سایر مناطق کشور است که در راستای پیشگیری از این امر تاکنون بیش از ۱۵۶ هزار کارت سوخت متخلف در این استان باطل شده است.

البته موضوع قاچاق سوخت سال هاست که در کشور و به خصوص در استان های مرزی سبب هدر رفت منابع ملی می شود و همچنین مردم مناطق مرزی را نیز با مشکلاتی درگیر کرده است، اما این روزها این مشکل در سیستان و بلوچستان بسیار بغرنج تر شده زیرا با توجه به تغییرات نرخ ارز و روی آوردن تعداد زیادی از سودجویان به قاچاق سوخت علاوه بر طولانی شدن صف های بنزین، افزایش حوادث جاده ای و ایجاد شغل های کاذب هم موجب بروز مشکلاتی برای مردم شده است.

اما با وجود همه این موارد و شرایط موضوعی که این روزها به شدت باعث رنجش خاطر مردم استان سیستان و بلوچستان شده است این است که ظاهرا مسئولان به جای حل مسئله به دنبال پاک کردن صورت مسئله هستند.

کد خبر 4479842

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۴:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۹
      0 0
      همینطور است قاچاق سوخت بصورت کلی بوسیله تانکرها و کامیونها انجام میشود و نمیشود قاچاق روزانه سی میلیون لیتر سوخت قاچاق را با بیست لیتری عقلانی دانست. پس باید تمامی تانکرهای سوخت در کل کشور تحت نظر باشند